Karácsonyi asztaldíszek | bezárás

Mi azt mondjuk, hogy azzal főzünk, ami van. Próbáljuk úgy megoldani a díszkészítést, hogy otthon szedjük össze a hozzávalókat, s ne szaladjunk csecsebecsékért a boltba.

Díszünk alapja lehet egy kis kerek tálca vagy kosár vagy egy rendes tányér is. Gyógynövényekből vagy fenyőágból rakjuk körbe az edényt. Fúrjunk ki almákat úgy, hogy beleférjen a gyertya ami éppen otthon van. Dugjuk a lyukas almába a gyertyákat majd helyezzük bele a zöldbe. Egyszerű és szép díszt kapunk.

Ehető asztaldíszt is készíthetünk mézeskalácsból. Ezzel kicsit több a munka, de egyedi. Készítsük el a mézes sütnivalót úgy, hogy megolvasztunk fél kg mézet, ebbe keverjünk 20 dkg cukrot, s ha feloldódott tegyünk bele 2dl tejet. 1 pohár lisztbe keverjünk sütőport és késhegynyi szódabikarbonát. Az anyagokat keverjük össze, majd adjunk még hozzá őrölt szegfűszeget, fahéjat, és annyi lisztet, hogy ne ragadjon. Pihentessük egy órán át, majd készítsünk különböző formájú sütiket. Ha készen van akkor egy-egy formát fűzzünk fel spárgára úgy, hogy mindegyik középen legyen átlyukasztva. Ezt addig csináljuk még egy kör alak ki nem jön belőle. Ennek a körnek a közepére tehetünk szép karácsonyi szalvétát, gyertyát vagy a poharat beleállítjuk. Nem kerül sokba, fogyasztható is.

Dísztököt is kifújhatunk, és abba is beletehetjük a gyertyákat, ha lecsöppen a viasz semmi baja nem történik.

Aki szeret kirándulni, szedjen galagonyát, mert abból is szép dekorációt lehet csinálni a karácsonyi asztalra. Ügyeljünk, hogy a tüskéket szedjük le, nehogy megszúrjon valakit.

Szép napokat kívánok az ADVENTBEN: BioMama

Kapcsolódó startlapok:
Gyertya.lap.hu | Szentek.lap.hu | Kálvária.lap.hu | Fatemplom.lap.hu

Add a Facebook-hozNemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképenMinimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.