--- ABLAK BEZÁRÁSA ---

Kedves Látogató! Kérjük, mielőtt ellátogatna hozzánk,
szándékát telefonon vagy e-mail üzenetben jelezze!

Köszönettel: Rendek Olga


Klímaváltozás elleni kampány 2017. október 21.

Rendek Ökogazdaság Kerekegyháza

A várt szombati napon olyan tejföl sűrűségű köd volt, hogy az orrunkig alig láttunk, így alkalmatlan volt az idő a piaclátogatásra. Dél körül kiderült az idő, sütött a nap, így mégis tettünk a csoportos munkával a jó klímáért.


A SlowFood-CE projektet az EU Interreg Central Europe programja támogatja.
A megjelenés tartalmáért kizárólag a Slow Food felel, az EU-t semmilyen felelősség nem terheli az abban foglalt információval kapcsolatban. A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Szárazságtűrő növényeket, gyógynövényeket ültettünk, marhatrágyával ágyaztunk alájuk. Kimondottan azért tart a Rendek Ökogazdaság két marhát, hogy legyen trágya, amely táplálja a földet. A talaj karbantartása, a FÖLD ANYA tisztelete alapja minden élelmünknek.

Lassan, komótosan, figyelemmel dolgozni a földeken, odafigyelve a növények és állatok kíméletes tartására, a biológiai körforgásra. A vízhasználat mértéke ugyancsak figyelmet igényel akár az öntözés vagy az állatok itatása terén. Öntözéshez a csapadékvíz megfogása feltétlen szükséges.

A talajból való víz párolgását pedig mulcsolással azaz a talaj takarásával tudjuk csökkenteni. A Kiskunságban mindezek a praktikák szükségesek ahhoz, hogy élni lehessen a területünkön, óvjuk a környezetünket, tiszteljük a földet, amely a megélhetésünket és egészségünket biztosítja.

Konvívium Kiskunság
Rendek Lászlóné, Fehér Imréné

Letölthető anyagok:

ING_Campagna_2017_Documento_sul clima.pdf
ING_Campagna_2017_Presentazione.pdf


Add a Facebook-hoz


Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképenMinimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.