--- ABLAK BEZÁRÁSA ---

Kedves Látogató! Kérjük, mielőtt ellátogatna hozzánk,
szándékát telefonon vagy e-mail üzenetben jelezze!

Köszönettel: Rendek Olga


Klímaváltozás elleni kampány 2017. október 21.

Rendek Ökogazdaság Kerekegyháza

A várt szombati napon olyan tejföl sűrűségű köd volt, hogy az orrunkig alig láttunk, így alkalmatlan volt az idő a piaclátogatásra. Dél körül kiderült az idő, sütött a nap, így mégis tettünk a csoportos munkával a jó klímáért.


Szárazságtűrő növényeket, gyógynövényeket ültettünk, marhatrágyával ágyaztunk alájuk. Kimondottan azért tart a Rendek Ökogazdaság két marhát, hogy legyen trágya, amely táplálja a földet. A talaj karbantartása, a FÖLD ANYA tisztelete alapja minden élelmünknek.

Lassan, komótosan, figyelemmel dolgozni a földeken, odafigyelve a növények és állatok kíméletes tartására, a biológiai körforgásra. A vízhasználat mértéke ugyancsak figyelmet igényel akár az öntözés vagy az állatok itatása terén. Öntözéshez a csapadékvíz megfogása feltétlen szükséges.

A talajból való víz párolgását pedig mulcsolással azaz a talaj takarásával tudjuk csökkenteni. A Kiskunságban mindezek a praktikák szükségesek ahhoz, hogy élni lehessen a területünkön, óvjuk a környezetünket, tiszteljük a földet, amely a megélhetésünket és egészségünket biztosítja.

Konvívium Kiskunság
Rendek Lászlóné, Fehér Imréné

Letölthető anyagok:

ING_Campagna_2017_Documento_sul clima.pdf
ING_Campagna_2017_Presentazione.pdf


Add a Facebook-hozNemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképenMinimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.